Två hopp.

Det var allt Armand Duplantis behövde för att vinna Diamond League-finalen för fjärde året i rad.

– Det var en helt underbar säsong för mig, säger Duplantis till TV4.

Armand Duplantis avslutade Diamond League-säsongen som han brukar, nämligen genom att vinna utan att anstränga sig överdrivet mycket.

Duplantis valde att stå över inledningshöjden 5.42 och gjorde i stället kvällens första hopp på 5.62. Den höjden hade Duplantis inga som helst problem med.

När han klarat satte Duplantis på sig överdragskläderna och stod över de två kommande höjderna. När han väl hoppade igen hade tre av fältets sju tävlande redan rivit ut sig.

Duplantis klarade sedan 5.92 i första försöket och när Sam Kendricks, Emmanouil Karalis och Ben Broeders alla rev ut sig på samma höjd hade Duplantis säkrat segern och prissumman på drygt 300 000 kronor på bara två hopp. Duplantis har nu vunnit Diamond League-finalen fyra år i rad.

– Jag är bara glad. Det har varit en otrolig säsong. Jag ville avsluta med en seger och att vinna Diamond League. Jag är en glad kille, säger Duplantis.

Därefter begärde Duplantis upp ribban på 6.11, en höjd han klarade i första försöket. 6.11 innebär både nytt arena- och tävlingsrekord för Diamond League.

Duplantis: ”Kroppen mår skit”
Något världsrekordförsök blev det inte. Efter hoppet på 6.11 tackade Duplantis för sig och avstod från att hoppa vidare. Han var helt enkelt för sliten efter en lång säsong.

– Kroppen mår skit. Jag tror inte att löpningen hjälpte. Jag är ganska glad att säsongen är över. Det har tagit mycket på kroppen, och är kroppen är inte van med sprint och man har inte tränat så mycket sedan OS. Det hjälper inte så mycket heller. Men jag håller ihop och kan inte klaga så mycket. Nu har jag massa tid att vila, säger Duplantis till TV4.

Kvällens andra svensk tävlandes i Bryssel var Daniel Ståhl. Han slutade fyra i diskusfinalen, 26 centimeter efter trean Lukas Weisshaidinger från Österrike. Tvåa blev världsrekordhållaren Mykolas Alekna och Matthew Denny från Australien vann efter att ha kastat nytt personligt rekord med 69.96.